maandag, juni 11, 2007

Musica es Tres

Een radioprogramma met alleen maar goede muziek? Ja, dat bestaat: in Spanje. Het heet “Musica es Tres” en heeft sinds afgelopen week ook een eigen webpagina:
http://www.rtve.es/programas/musicaes3

Het wordt gepresenteerd en geproduceerd door twee vrouwen: Virginia Díaz en Ana Schulz. Veel independent muziek, en van alles en nog wat, rock, pop, soul, funk, underground, hiphop en ga zo maar door. Geen geblaat en geschreeuw van discjockeys die zo graag leuk willen worden gevonden, geen flauwe grappen, en géén reclame (tja, het kan écht wel zonder). Wél goede muziek, een concertagenda (voor Spanje uiteraard), en beknopt maar heel to-the-point nieuws over boeken, over milieu, over tentoonstellingen. Voor wie op de hoogte wil blijven van moderne Spaanse literatuur is het programma werkelijk een uitkomst met de commentaren van Felix Romeo onder de titel “El placer de la lectura”.
Op de webpagina zijn nu de oude uitzendingen te beluisteren via streaming, en je kan ze ook downloaden.

Voorheen had “Musica es Tres” geen homepage maar een blog. De oude playlists (van vóór donderdag 7 juni 2007) zijn daar voorlopig nog terug te vinden. Voor degenen die geinteresseerd zijn: http://musicaestres.blogspot.com/

Ook nog: het blog verwijst naar andere blogs waaruit in het programma regelmatig geciteerd wordt en die zeker de moeite waard zijn:
http://lamiradaoblicua.bitako.com/
http://www.elhabitatdelunicornio.net/

1 opmerking:

Bonny zei

Leuke tip! Je zou denken dat het niet zo moeilijk is om een radiostation te beginnen met goede, gevarieerde en verrassende muziek, maar ze zijn alleen nog maar op internet te vinden.
Tot voor kort hadden we zowaar op de Groninger kabel het Franse station FIP. Briljante muziekkeuze in alle genres (misschien iets te veel jazz en wereldmuziek) en de verkeersinformatie is er tot kunst verheven met "les chipies" die elk uur gespeeld verbaasd of vol leedvermaak de files van en naar Parijs voorlezen: http://www.radiofrance.fr/chaines/fip/accueil/
Inmiddels weer van de kabel, helaas, om plaats te maken voor een station met gouwe ouwe rockmuziek.