dinsdag, september 01, 2009

Spookdorp Costa Anacara

Foto: Costa Anacara, pueblo fantasma (spookdorp) ©Duveltje 2009

Ik schreef al eerder een paar blogjes over het project Costa Anacara, nu overgenomen door Martinsa. Het is juist door dit soort speculatieprojecten dat de markt in onroerend goed in Spanje volslagen is ingestort.
De woningen moesten worden verkocht aan rijke Madrilenen, Engelsen en Fransen, misschien een enkele Duitser, als beleggingsobject en als tweede woning. Toen stortte de markt in. Wat overblijft is dit spookdorp van 1500 woningen waarvan er misschien 200 zijn verkocht. De meeste huizen zijn niet afgebouwd. Ik heb tot nu toe maar enkele bewoonde woningen kunnen ontdekken. Toen ik er op de late avond langs reed brandde er in deze troosteloze betonjungle maar licht achter één enkel raam.

De hoge werkloosheid in Spanje wordt mede veroorzaakt door de crisis in de bouwsector. In Spanje wordt het aantal werklozen in juli 2009 geschat op tussen de 5 en 6,5 miljoen, 18,5% van de beroepsbevolking. Dat is het hoogste cijfer van landen uit de Europese gemeenschap. Letland volgt met 17,2 %, Litouwen met 15,8% ( cijfers van Eurostat).

Helaas blijven de schuldigen ook hier buiten schot.

Zie ook: Wereldberoemd in Galicia en De Corrupte Slager.



Geen opmerkingen: