dinsdag, september 22, 2009

Luidspreker pictogram verdwenen in Vista.

De best gelezen blogjes van Duveltje zijn die over computerproblemen en visrecepten. Als het onderstaande u uit de brand helpt wilt u dan misschien zo aardig zijn om ook nog een ander blogje te lezen?

Af en toe verdwijnt plotseling het systeempictogram van de luidspreker in Windows Vista. Een vervelend probleempje want zo kan je het volume niet meer even snel aanpassen. Een tijdelijke oplossing:

Klik rechtsonder met de rechtermuisknop op de taakbalk en kies Taakbeheer, kies vervolgens de tab Processen en beëindig het proces explorer.exe.

Vervolgens verdwijnen alle vensters en de taakbalk van uw scherm. Alleen het bureaubladvenster blijft nog staan. Druk de toetsen Control+Alt+Delete tegelijktijdig in en het venster voor taakbeheer verschijnt opnieuw. Kies nu de tab Toepassingen en klik rechts onderaan op de button Nieuwe Taak, typ in het pop-up venstertje explorer.exe. De taakbalk start nu opnieuw op met de iconen.

Dezelfde oplossing kunt u ook gebruiken als het pictogram voor het netwerk of netwerkcentrum plotseling is verdwenen. U kunt ook de computer opnieuw opstarten, dit is omslachtiger maar helpt in de meeste gevallen ook.

Als uw speakertje weer terug is kunt u het nog even testen door te kijken en te luisteren naar Nils Lofgrens auditie voor So you think you can dance (even doorbijten, na ongeveer 30 seconden barst Nils echt los).



3 opmerkingen:

Unknown zei

Dank! Was de juiste oplossing voor mijn probleem.

Unknown zei

dankjewel, ik wist niet dat het zo eenvoudig kon zijn

Anoniem zei

super, bedankt voor de tip!!!