maandag, februari 02, 2009

Aangespoeld (5)

(vervolg van blogjes 13-01, 18-01, 22-1 en 26-1)

Opdracht:

Lees de vier blogjes onder de titel Aangespoeld - de linkjes staan hierboven - nogmaals goed door:

Verzin naar aanleiding van de foto hierboven zelf een nieuw blogje, waarbij jouw nieuwe verhaal een rode draad weeft door de andere vier verhaaltjes. Onder de winnaars wordt een goede fles Rioja (Crianza) verloot. Inzendingen moeten binnen zijn voor 28 februari 2009.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

veel werk zeg! Gaan ik niet doen hoor

Lilithxx zei

Inmiddels ben ik de 10e tegengekomen die zei mij te herkennen, terwijl ik de beste man nog nooit had gezien. Wetende dat m’n opmerking tegen nr. 9 wel eens verkeerd had kunnen aflopen, vroeg ik deze man maar weer beleefd waarop hij dat baseerde. Het was wederom niet duidelijk, maar dit keer werd mij toch een slipje van de sluier opgelicht. “Bent u soms op tv geweest?” vroeg hij me en toen ging er een lichtje branden. Enige tijd terug ben ik in de stad langs een tv-ploeg gelopen, die op dat moment een verslaggever aan het filmen was. Ik moet duidelijk door het beeld gewandeld zijn. Blijkbaar blijft mijn gestalte hangen in de hoofden van de kijkers. Hoelang zou m’n optreden geduurd hebben? Niet langer dan 2-3 seconden, maar toch heb ik een onuitwisbare indrukgemaakt. Is het mijn manier van lopen? Of heb ik een grimas getrokken richting de camera? Eigenlijk maakt het niet eens wat uit, ik wist nu immers dat het geen toeval meer was en dat er waarschijnlijk nog meer ‘bekenden’ zullen volgen.

Zo was ’t eigenlijk ook toen ik na de sandaal, de slipper, de schoen, de hele laars een vijfde schoeisel op ’t strand zag liggen: een afgerukte voet van een laars. Hà, dacht Giovianni zichzelf aan de zingende meiden te geven? Dan kwam hij toch bedrogen uit toen hij verrast werd door een grote haai, die na al dat taaie afval wel eens zin had in een lekker vers been. Zijn voet spuwde hij uit, liever nog een arm als toetje!

Taai afval, tja, dat moest het zijn. Een vrachtvaarder die ergens op onze zeeën een container van een schoenenfabrikant verloren moet hebben. Gezien de kwaliteit van de schoeisels die ik achter elkaar vond, schat ik dat het een Amerikaanse keten is, die uit China de meest goedkope troep importeert.

Met enige opluchting dat het hier niet een reeks van drama’s betrof wandelde ik verder, er nu van uit gaande dat ik vast nog wel een enorme gymschoen zou vinden. Maar ik miste Giovanni, de lichtelijk aangeschoten zeeman, de bouwvakker, Álvaro Gonzalez-de la Torre, de kleine José, de oudere dame en de blonde schoonheid toch wel een beetje..

Duveltje zei

Jaah! Als er vandaag niemand met een beter verhaal komt heb je gewonnen!

Demoonse groetjes